Maahantuonti ja luovutus

Rescue Ystävät ry koirien tuonnissa noutaa Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran ohjeita ja tuontivaatimusmääräyksiä. Koirat kuljetaan Vaaliman maantien eläinlääkinnällisen rajatarkastusaseman kautta Suomeen eläinkuljetukseen varustetulla autolla. Yhdistyksellä on eläinkuljetuslupa (FI1561). Kaikki yhdistyksemme kautta tulleet koirat rekisteröidään TRACES - järjestelmään. Rajatarkastusasemalla koirille tehdään eläinlääkinnällinen rajatarkastus.

Jokaisella koiralla Suomeen tullessa on raivotauti- ja nelosrokote voimassa ja koira on ollut 30 päivän karanteenin Venäjällä. Kaikilla koirilla on mikrosiru ja lemmikkieläinpassi, huom. ei -EU passi!!! Myös kaikki koirat 1-5 pv ennen tuontia madotetaan.

Luovutusyhteydessä omistaja saa kotiin koiran passin, kopion CVED - todistuksesta (Common Veterinary Entry Document, eli Yhteinen eläinlääkinnällinen tuloasiakirja) ja kappaleen luovutussopimuksesta. Koiran vastaanottajan tulee ottaa mukaan henkilötodistuksen luovutuspaikalle, esimerkiksi ajokortti tai passi. Luovutus on vain arkipäivisin ja aina iltapäivällä klo 15.00 jälkeen. Koiran passi ja CVED todistus tulee säilyttää koko koiran elämän aika ja ottaa mukaan eläinlääkärissä käydessä.

Luovutuspaikat ovat Lahti ja Sipoo. Koiran vastaanottaja ei voi valita paikkaa emmekä voi kuljettaa koiria toisille paikkakunnille. Luovutuspaikalle mukaan tulee ottaa vettä, vesikippo, panta ja talutin.