Hyvä Rescue Ystävä,
sinulla on mahdollisuus tukea yhdistyksemme toimintaa maksamalla jäsenmaksua, joka vuonna 2019 on 20 euroa. Kannatusjäsenmaksua suoritetaan kerran vuodessa yhdistyksemme pankkitilille FI2341080011568964 käyttämällä viitenumero 10032. Kannatusjäsenistä pidämme rekisteriä. Jäsenet saavat kerran vuodessa sähköisen jäsenkirjeen, jossa kerrotaan kuulumisia kuvineen tarhoista, joiden kanssa yhdistyksemme tekee yhteistyötä.
Mikäli olet päättänyt tukea yhdistyksemme toimintaa tällä tavalla, täytä alla oleva lomake ja maksa jäsenmaksu yhdistyksemme pankkitilille käyttäen viitenumero.
Täytä jäsenmaksulomake täältä!
Yhdistyksemme ja yhdistyksemme välittämät koirat kiittävät lämpimästi tuestasi!
Haluaisitko yhdistykseeemme kotihoitajaksi?
Kotihoito on hyvä ja käytännönläheinen tapa auttaa kodittoimia koiria kodin etsinnässä vaikka ei itse tai oma perhe olisi täysin valmis sitoutumaan oman koiran hankintaan, mutta on kuitenkin kykeneväinen sitoutumaan koiraan toistaiseksi voimassa olevaksi ajaksi.
Mitä kotihoito tarkoittaa?
Kotihoito tarkoittaa sitä että koira tulee Venäjältä Suomeen perheeseen/ihmiselle/sijaiskotiin “kuntoutumaan” ja etsimään omaa loppuelämän kotia, koira on siis tavallaan “hoidossa” perheessä. Kotihoitaja sitoutuu pitämään koiraa sen kodinetsinnän ajan, joskus aika on muutamia viikkoja joskus kuukausia. Kotihoidossa koira elää kuten normaali kotikoira osallistuen perheessä arjen elämään. Kotihoidon tarkoitus on parantaa koiran mahdollisuuksia kodin saamiseen ja helpottaa esim: pentujen kasvua kotiolosuhteissa sekä tukea aikuisten koirien oppimista ja sopeutumista normaaliin elämään tarha olosuhteiden jälkeen. On hyvä pitää mielessä että koira tulee tarhaoloista eikä sillä välttämättä ole kokemusta tavallisesta kotielämästä, tämä ajoittain voi luoda haasteita arkeen. Koiran ensimmäinen kosketus tavalliseen kotielämään voi siis olla juurikin se kun se pääsee kotihoitoon. Kokemus joka on koiralle arvokas.
Mitä kotihoitaja tekee?
Kotihoitaja kasvattaa ja kouluttaa hoitokoiraa kuten mitä tahansa omaa koiraa tai lemmikkiä, koira osallistuu perheen elämään ja sen tarpeista huolehditaan kuten mistä tahansa omasta lemmikistä. Kotihoitajan tehtävä on toimia yhdistyksen edustajan kanssa tiiminä kuntouttaen ja arvioiden koiran ominaisuuksia ja pohtien sitä millainen koti olisi koiralle sopiva. Kotihoitaja sitoutuu huolehtimaan koirasta eläinsuojelu säädösten mukaisesti. Kotihoitaja on myös valmis avaamaan kotinsa ovet potenttiaalisille kotiehdokkaille koiraan tutustumista varten sekä sitoutuu pitämään kotihoidosta vastaavan tai koiravaraajan koiran tilanteesta ajantasalla.
Valitettavasti kotihoidosta ei kuitenkaan makseta palkkaa eikä koiran ruokakustannuksia voida korvata. Eli antamasi panos on tätäkin tärkeämpi yhdistyksen toiminnalle ja koirille. Koiran eläinlääkärikulut korvaa yhdistys ja koiran eläinlääkäri käynnit sekä käytettävät eläinlääkärit on neuvoteltava erikseen yhdistyksen edustajan kanssa.
Mitä yhdistys tarjoaa kotihoitajalle?
Kotihoitaja saa koko kotihoitoprosessin kestävän tuen niin yhdistyksen edustajilta kuin kotihoidosta vastaavalta. Mahdolliset haasteet on tehty yhdessä ratkaistaviksi. Kotihoidosta vastaava pyrkii tapaamaan koirakon vähintään kerran koko prosessin aikana, tarvittaessa useammin. Kotihoidosta vastaava on tukena tulevan kodin valinnassa sekä muiden käytännön asioiden järjestelyssä.
Minäkö kotihoitajaksi?
Kotihoitajan täytyy olla täysi ikäinen, vakaassa elämäntilanteessa oleva ja mieluiten koirakokemusta omaava ihminen. Yhdistys vaatii kotihoitajalta yhteystyökykyä sekä pitkäjänteisyyttä koirien suhteen.
Kiinnostuitko tai heräsikö sinulla lisäkysymyksiä?
Täytä kotihoitolomake tai ota yhteyttä yhdistykseen.
Yhdistyksemme lähettää lahjoitukset tarhoille luovutuksen yhteydessä ja kuljettaa ne itse aina mahdollisuuksien mukaan. Käytännössä se tarkoittaa 2-3 kuukauden välein.
Tarhat tarvitsevat:
- Pannat, hihnat ja valjaat (myös käytetyt, mutta hyväkuntoiset)
- Koiraruoka, erityisesti penturuoka ja erikoisruokavaliot
- Lisäravinteet, esim. Canicur Pro, Canius
- Koiralelut
- Madotuslääkkeet kuten Axilur ja ulkoisten häätöön liuokset esim. Frontline
- Ripulilääkkeet, erityisesti Canicur
- Teräsastiat, jotka on mahdollista käyttää juomakippona
- Peitot, fleecepeitot, pienet ja keskikokoiset puuvillamatot
- Muovipedit ja tavalliset makuualustat
- Työvaatteet, esimerkiksi haalarit, puuvilla- ja kumihanskat, takit, kengät.
- Puhdistus-, pesu- ja desinfiointiaineet
Olisimme kiittollisia, jos otaisitte huomioon tavaroiden (ruoka, lääkkeet, vitamiinit jne.) eräpäivät. Emme kuljeta tarhoille tavaroita, joiden eräpäivä ei enää ole voimassa. Vaatteiden on oltava puhtaita ja ehjiä.
Valitettavasti emme pysty hakemaan tavaroita suoraan kotiosoitteestanne, vaan yhdistyksellä on muutamia tiettyjä paikkoja, mistä tavaroiden hakeminen onnistuu: Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Keski-suomen ja Etelä-Pohjanmaan alueilta.
Jos teillä on kysyttävää lahjoitustavaroista, laittakaa rohkeasti viesti Senjan s.postiin: senja.heikkinen@rescueystavat.fi
Kiitämme lämpimästi avustanne!
Kannatusjäsenmaksu 20€ suoritetaan kerran vuodessa yhdistyksemme pankkitilille FI2341080011568964 käyttämällä viitenumeroa 10032.